Over ons

fossielen - geometrische vlinder - zelfreddende prinses

Fairy Positron staat voor faire, positieve kinderkleding met een geeky touch en wil aanbieden wat wij als ouders misten in het mainstream kledingassortiment: een combinatie van ethisch/ecologisch vervaardigde, positieve en fleurige kledij met een STEAM-thema (wetenschap, technologie, engineering, kunst en wiskunde). Voor meisjes die van dino’s en robots houden, voor jongens die van vlinders en kittens houden en voor alle kinderen die houden van wetenschap.

Kleding heeft een invloed op hoe een kind wordt aanzien door zijn omgeving. We vinden het fantastisch om te zien hoe kleedjes met dino's, kevers of robots gesprekken uitlokken over de interesses van het kind, en niet enkel complimenten uitlokken over hoe mooi en lief het kind er uitziet. Daarom willen we dat elke jongen en elk meisje kan kiezen voor interessante, mooie of avontuurlijke prints, of een combinatie hiervan.

Science: it’s like magic but real

Kinderen houden van magie en wat is er magischer dan ons zonnestelsel, de quantumwereld, het heelal of een kameleon die van kleur verandert? Als nerdy ouders delen wij graag onze passie met onze eindeloos nieuwsgierige kinderen.

Unisex

We zijn grote fan van kwalitatieve en praktische kleding (kleedjes mét zakken, jeeej!), maar ook van unisex kleding. Die biedt niet enkel ecologische en economische voordelen, het zorgt er ook voor dat zowel meisjes als jongens kunnen kiezen voor lekkere ijsjes, fascinerende wetenschap, lieve konijntjes of zware voertuigen.

Ook eco achter de schermen

De kledingindustrie en pakjespost hebben een impact op het milieu dus we willen ons best doen om die te beperken. Daarom werken we met merken die kiezen voor kwalitatieve, unisex en ecologische kledij. We gaan niet voor snel, goedkoop, en wegwerp, maar kiezen voor slow fashion: goede kwaliteit, geen tijdelijke hypes en altijd ethisch gefabriceerd: eerlijke lonen en zonder kinderarbeid. Verder werken we zo veel mogelijk met bedrijven die onze ethische principes delen, zoals Ello Mobile, ProtonMail en Triodos Bank. Voor onze verpakkingen gebruiken we voornamelijk ecologische, herbruikbare of hergebruikte materialen. We werken dicht bij huis, maken gebruik van tweedehands meubilair en gebruiken 100% groene stroom. Onze pakjes worden per π-cycle naar de verschillende koerierdiensten gebracht en we geven ook een extra verzendkorting aan onze Belgische klanten die ervoor kiezen hun pakje af te halen in een bpost-afhaalpunt.

picycle