Fairy Positron staat voor faire, positieve kleding met een geeky touch en wil aanbieden wat wij misten in het mainstream kledingassortiment: een combinatie van ethisch/ecologisch vervaardigde, positieve en fleurige kledij met een STEAM-thema (wetenschap, technologie, engineering, kunst en wiskunde). Voor meisjes en vrouwen die ook van dino’s en robots houden, voor jongens die ook van vlinders en kittens houden en voor iedereen die houdt van wetenschap.

 

Wetenschap is voor iedereen
Kleding heeft een invloed op hoe een kind wordt aanzien door zijn omgeving. We vinden het fantastisch om te zien hoe kleedjes met dino's, kevers of robots gesprekken uitlokken over de interesses van het kind, en niet enkel complimenten uitlokken over hoe mooi en lief het kind er uitziet. Daarom willen we dat elk kind kan kiezen voor interessante, mooie of avontuurlijke prints, of een combinatie hiervan.

Unisex

We zijn grote fan van kwalitatieve en praktische kleding (kleedjes en legging mét functionele zakken, jawel!), maar ook van unisex kleding. Die biedt niet enkel ecologische en economische voordelen, het maakt het kledingaanbod ook inclusiever.

 

Ook voor volwassenen nerds!
Ook in het mainstream aanbod kleding voor volwassenen misten wij de wetenschap, voor iedereen die graag kleedjes draagt valt daar maar bitter weinig te beleven. Ons aanbod voor volwassenen is intussen ook enorm uitgebreid met kleedjes (natuurlijk ook mét zakken en een geekytwinningcollectie!), T-shirts, leggings, sjaals en juwelen.


Ook eco achter de schermen

De kledingindustrie en pakjespost hebben een impact op het milieu dus we willen ons best doen om die te beperken. Daarom werken we met merken die kiezen voor kwalitatieve, unisex en ecologische kledij. We gaan niet voor snel, goedkoop, en wegwerp, maar kiezen voor slow fashion: goede kwaliteit, geen tijdelijke hypes en altijd ethisch gefabriceerd: eerlijke lonen en zonder kinderarbeid. Verder werken we zo veel mogelijk met bedrijven die onze ethische principes delen, zoals Ello Mobile en ProtonMail. Voor onze verpakkingen gebruiken we voornamelijk ecologische, herbruikbare of hergebruikte materialen. We werken dicht bij huis, maken gebruik van tweedehands meubilair en gebruiken 100% groene stroom. Onze pakjes worden per stalen ros naar de verschillende koerierdiensten gebracht en we geven ook een extra verzendkorting aan onze Belgische klanten die ervoor kiezen hun pakje af te halen in een bpost-afhaalpunt.