Fairy who?


Kleine wetenschappers
Het zal weinig ouders verbazen, maar een gemiddeld kind stelt 288 vragen per dag. Kinderen zijn kleine wetenschappers en hoewel wij natuurlijk ook wel eens durven vloeken als we elke paar minuten een quizvraag krijgen over de meest uiteenlopende onderwerpen (“Hoe hang je een gevallen ster weer in de lucht?”), willen we deze vurige nieuwsgierigheid ook zo lang mogelijk brandende houden en tegelijkertijd duidelijk maken aan onze kinderen dat wetenschap niet enkel voor jongens is. (De gouden medaille voor het grootste aantal vragen gaat trouwens naar 4-jarige meisjes met 390 vragen per dag.)

Fairy Positron staat voor faire, positieve kleding met een geeky touch en wil aanbieden wat wij als ouders misten in het mainstream kledingassortiment: een combinatie van ethisch/ecologisch vervaardigde, positieve en fleurige kledij met een STEAM-thema (wetenschap, technologie, engineering, kunst en wiskunde). Voor meisjes die van dino’s en robots houden, voor jongens die van vlinders en kittens houden en voor alle kinderen die houden van wetenschap.

 

Wetenschap is voor iedereen
Kleding heeft een invloed op hoe een kind wordt aanzien door zijn omgeving. We vinden het fantastisch om te zien hoe kleedjes met dino's, kevers of robots gesprekken uitlokken over de interesses van het kind, en niet enkel complimenten uitlokken over hoe mooi en lief het kind er uitziet. Daarom willen we dat elke jongen en elk meisje kan kiezen voor interessante, mooie of avontuurlijke prints, of een combinatie hiervan.

Unisex

We zijn grote fan van kwalitatieve en praktische kleding (kleedjes mét zakken, jeeej!), maar ook van unisex kleding. Die biedt niet enkel ecologische en economische voordelen, het zorgt er ook voor dat zowel meisjes als jongens kunnen kiezen voor lekkere ijsjes, fascinerende wetenschap, lieve konijntjes of zware voertuigen.

Twinnen!
Ook in het mainstream aanbod kleding voor volwassenen misten wij de wetenschap, voor vrouwen valt daar maar bitter weinig te beleven. Ons aanbod voor volwassenen blijft ook groeien met jurken (natuurlijk ook mét zakken!), T-shirts, leggings, sjaals en zilveren juwelen. Om geeky te twinnen of gewoon lekker alleen te dragen.

Ook eco achter de schermen

De kledingindustrie en pakjespost hebben een impact op het milieu dus we willen ons best doen om die te beperken. Daarom werken we met merken die kiezen voor kwalitatieve, unisex en ecologische kledij. We gaan niet voor snel, goedkoop, en wegwerp, maar kiezen voor slow fashion: goede kwaliteit, geen tijdelijke hypes en altijd ethisch gefabriceerd: eerlijke lonen en zonder kinderarbeid. Verder werken we zo veel mogelijk met bedrijven die onze ethische principes delen, zoals Ello Mobile, ProtonMail en Triodos Bank. Voor onze verpakkingen gebruiken we voornamelijk ecologische, herbruikbare of hergebruikte materialen. We werken dicht bij huis, maken gebruik van tweedehands meubilair en gebruiken 100% groene stroom. Onze pakjes worden per stalen ros naar de verschillende koerierdiensten gebracht en we geven ook een extra verzendkorting aan onze Belgische klanten die ervoor kiezen hun pakje af te halen in een bpost-afhaalpunt.