FAQDe meeste producten komen uit India (Svaha) en Bali en Thailand (Nina Designs). Verder werken we ook met kleine Amerikaanse, Canadese en Europese merken die kleding ter plaatse maken. Hier vind je meer informatie over onze merken.

Ja, ethische productie is en blijft de belangrijkste voorwaarde voor producten om in onze virtuele winkel te liggen. Dit houdt in: geen kinderarbeid, een leefbaar loon (een minimumloon is nl. niet altijd leefbaar), beperking op en vergoeding van overuren, een veilige werkplaats, enz.

We proberen zo ecologisch mogelijk aan te kopen, daarom is de meeste kleding in onze winkel van biologisch katoen en engageert onze juwelenleverancier zich tot het zoveel mogelijk gebruiken van gerecycleerd zilver. Maar we willen ook kleinere merken steunen die een grote positieve impact hebben. Daarom ligt er soms ook niet-bio katoen in onze webshop (Retrolicious & Princess Awesome/Boy Wonder) en uitzonderlijk polyester (Costurero Real). Dit laatste heeft als extra voorwaarde dat het lokaal geproduceerd en weinig onderhevig aan slijtage moet zijn om verspreiding van plastic tegen te gaan (we kiezen in dit geval enkel voor sjaals omdat die niet vaak moeten worden gewassen en zijn aangewezen op handwas). Aangezien onze droommerken naast ethisch productie en ecologie ook body positivity en gendergelijkheid hoog in het vaandel moeten dragen, liefst nog in combinatie met een liefde voor wetenschappen en zakken in alle kleren, moeten we soms keuzes maken.